روش های درمانی برای آسیب های شنوایی ناشی از هدفون

چهارشنبه 27 اسفند 1399
9:10
اهورا مشکینی

هدفون ها چه آسیب هایی به گوش و شنوایی وارد می کنند؟

امروزه استفاده از هدفون برای گوش دادن به موسیقی و یا انجام مکالمات تلفنی بسیار رایج شده است. در طول روز با چندین نفر مواجه می شوید که هنگام انجام فعالیت هایی مثل پیاده روی، سوار شدن به مترو، مسافرت با اتوبوس و نوشیدن قهوه در یک کافه، به موسیقی گوش می دهند یا در حال مکالمه هستند. اگرچه افراد ممکن است تصور کنند که با استفاده از هدفون مزاحمتی برای افراد اطراف خود ایجاد نمی کنند، اما در صورتی که برای زمان های طولانی و با حجم صدای بالا بخواهند از آن استفاده کنند، ممکن است به سلامتی گوش های خود آسیب برسانند. از مضرات هدفون برای گوش می توان به این اشاره کرد که هدفون قادر به تولید سطح بسیار بالایی از صدا و در فاصله خیلی نزدیک به گوش است و از این رو بسیار خطرناک است.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر استفاده زیاد از هدفون هستند؟

داده ها نشان می دهد که افراد زیر 35 سال بیشتر از سایر گروه های سنی دیگر به موسیقی گوش می دهند. سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده است که 50 درصد افراد در حالی که هدفون صدای بیش از اندازه بلند دارد، به موسیقی گوش می دهند. این 50 درصد بیشتر افراد نوجوان یا جوانان با سن کمتر را شامل می شود. اما باید توجه کرد که مضرات هدفون برای گوش بسیار قابل توجه است و می تواند به گوش داخلی آسیب رسانده و حتی باعث کاهش شنوایی شود. مطالعه ای در سال 2010 توسط دانشکده پزشکی هاروارد در ایالات متحده نشان داد که افزایش محبوبیت هدفون در افراد زیر 20 سال سبب شده است که تشخیص های پزشکی مبنی بر کم شنوایی این رده سنی به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند.

چرا صداهای بلند برای گوش انسان مناسب نیست؟

چرا صداهای بلند برای گوش انسان مناسب نیست؟

ساختارگوش به گونه ای است که انگار برای تشخیص اصوات بسیار سطح پایین و توسعه ی آن طراحی شده است. اگر به حیواناتی که اغلب طعمه سایر جانداران می شوند نگاه کنید، خواهید دید که شنوایی آنها کاملاً استثنایی است و به آنها کمک می کند تا از شکارچیان در امان بمانند. گوش انسان نیزتکامل یافته است اگرچه ممکن است به اندازه خرگوش حساس نباشد. در دنیای طبیعی، به ندرت با صداهای بسیار بلند مواجه می شوید، اما در عوض با صداهای آرام و ظریف روبرو هستید. این بدان معنی است که گوش انسان برای مدیریت سر و صدای زیاد تکامل نیافته است بلکه برای تقویت صداهای آرام ساخته شده است. وقتی صدای بلندی به طور مصنوعی از طریق هدفون وارد گوش می شود، می تواند به گوش ها آسیب بزند تا جایی که در برخی موارد به دلیل صداهای انفجاری و بسیار شدید پارگی پرده ی گوش اتفاق بیفتد.

هدفون چگونه باعث کاهش شنوایی می شود؟

هدفون امواج صوتی تولید می کند که به گوش ما می رسد و پرده گوش را می لرزاند. این لرزش از طریق استخوان های کوچک به گوش داخلی گسترش می یابد و به حلزون گوش می رسد که محفظه ای در گوش داخلی است که با مایع پر شده و از هزاران مو کوچک تشکیل شده است. هنگامی که این ارتعاش به حلزون گوش می رسد، باعث می شود که تارهای مویی حرکت کنند. هرچه صدا بلندتر باشد ، ارتعاشات بیشتر و حرکت موها بیشتر می شود. قرار گرفتن مداوم و طولانی مدت در معرض موسیقی بلند باعث می شود سلول های مو در نهایت حساسیت خود را نسبت به لرزش از دست بدهند. گاهی اوقات موسیقی بلند منجر به خم شدن یا تا شدن سلول ها می شود که منجر به کاهش شنوایی موقتی یا دائمی می شود.

آسیب شنوایی موقت

آسیب شنوایی موقت
آسیب شنوایی موقت

در برخی از مواقع ممکن است تارهای مویی آسیب ببینند و حساسیت خود را به طور موقت از دست بدهند، اما با گذشت زمان بهبود بیابند. به همین دلیل است که ممکن است پس از ترک یک مکان پر سر و صدا، در ابتدا شنوایی شما با کمی مشکل روبرو شود، اما پس از مدت خیلی کوتاهی، شنوایی دوباره به حالت عادی برگردد.

آسیب شنوایی دائمی

یکی از علل انواع کم شنوایی ناشی از این است که آسیب وارد شده به تارهای مویی زیاد است و دیگر قابل ترمیم نیستند. در واقع آنها توانایی لرزش با صدا را از دست داده اند. این نوع آسیب شنوایی، دائمی است و متأسفانه، هیچ راهی برای درمان آسیب وارده به گوش داخلی وجود ندارد.

پیامدهای استفاده از هدفون

پیامدهای استفاده از هدفون
پیامدهای استفاده از هدفون

علاوه بر تاثیری که استفاده نامناسب از هدفون بر سلول های مویی گوش و ایجاد افت شنوایی دارد ممکن است به حالت های مختلف دیگری نیز سبب آسیب به گوش گردد:

  • عفونت گوش
  • وزوز گوش
  • هایپراكوزیس
  • افزایش جرم و ترشحات گوش
  • گوش درد
  • سرگیجه
  • تأثیر بر روی مغز

ایجاد عفونت در گوش

یکی از مضرات هدفون برای گوش ایجاد عفونت در کانال گوش است. هدفون ها به گونه ای ساخته شده اند که کاربر می تواند آنها را در مجرای گوش قرار دهد، که این باعث جلوگیری از عبور هوا شده و می تواند احتمال خطر برای عفونت گوش را بالا ببرد. استفاده منظم و طولانی مدت از هدفون همچنین رشد باکتری ها را افزایش می دهد. این باکتری ها روی هدفون می مانند و با استفاده بیشتر، گوش را آلوده می کند. همچنین، در صورتی که هدفون توسط چندین نفر به صورت اشتراکی مورد استفاده قرار بگیرد، احتمال انتقال عفونت گوش وجود خواهد داشت که فرد را در معرض عفونت های جدی گوش قرار می دهد. درد، خارش، احساس انسداد و ترشحات شدید از علائم عفونت گوش هستند.

وزوز گوش

وزوز گوش
وزوز گوش

اگر می خواهید بدانید که وزوز گوش چیست در پاسخ به شما باید بگوییم که همان طور که از نامش مشخص است وزوز گوش شنیدن صداهای زنگ یا سوت در گوش ها است. سلول های آسیب دیده مویی در حلزون گوش ممکن است این صدا را ایجاد کنند.

ایپراكوزیس

بیش از 50٪ افرادی كه از وزوز گوش رنج می برند، مستعد ابتلا به حساسیت زیاد نسبت به اصوات طبیعی محیط نیز هستند. از این بیماری به عنوان هایپراكوزیس یاد می شود.

افزایش جرم و ترشحات گوش

با استفاده طولانی مدت از هدفون، ممکن است جرم و ترشحات، بیش از حد معمول در گوش تولید شوند که این خود سبب می شود که احتمال وزوز گوش، مشکل شنوایی، گوش درد و عفونت های مکرر گوش تسریع گردد.

سرگیجه و تأثیر بر روی مغز

سرگیجه و تأثیر بر روی مغز
سرگیجه و تأثیر بر روی مغز

در بسیاری از مواقع، افزایش فشار در مجرای گوش به دلیل سر و صدای زیاد می تواند منجر به ایجاد سرگیجه شود. علاوه بر این، امواج الکترومغناطیسی که هدفون ایجاد می کند، در طولانی مدت مشکلاتی برای مغز ایجاد می کند. عفونت گوش نیز می تواند مغز را تحت تأثیر قرار دهد.

چگونه می توان از آسیب های هدفون به گوش جلوگیری کرد؟

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. کاهش شنوایی در اثر هدفون و دیگر آسیب های آن کاملاً قابل پیشگیری هستند و جلوگیری از آن ها کار چندان دشواری نیست. بالا بردن سطح آگاهی در این زمینه بسیار اهمیت دارد. با آگاهی از عواقب و ایجاد تغییرات معمولی کوچک، می توان گوش را از آسیب جدی ناشی از هدفون نجات داد. اگر همیشه به روش های ایمن برای لذت بردن از موسیقی فکر کنید، ناخودآگاه از انجام اقدامات مضر دور خواهید شد و بدین ترتیب از مضرات هدفون برای گوش در امان خواهید ماند. در ادامه به چندین نکته جهت محافظت بهتر از شنوایی در برابر استفاده از هدفون، اشاره می شود.

میزان صدا را کم کنید.

میزان صدا را کم کنید.
میزان صدا را کم کنید.

واقعا به همین سادگی است. سر و صدای 80 دسی بل را می توان بیش از 25 ساعت به طور مستقیم و بدون خطر آسیب به شنوایی گوش داد. در گوشی های آیفون، این حجم صدا تقریباً 60٪ حداکثر حجم صدایی است که گوشی ایجاد می کند. با صدای 60٪ ، شما هنوز هم می توانید موسیقی خود را به وضوح بشنوید و با استفاده از هدفون های با کیفیت، می توانید همه آهنگ ها را دنبال کنید. کنترل میزان صدا ساده ترین راه برای جلوگیری از هرگونه مشکل کم شنوایی و مضرات هدفون برای گوش است.

تنظیمات گوشی را فیکس کنید.

اکثر گوشی ها دارای تنظیماتی هستند که به شما امکان می دهد حداکثر میزان صدا را تنظیم کنید تا به طور تصادفی از حد ایمن عبور نکنید. برای جستجوی این ویژگی به منوی تنظیمات بروید، اگر نمی توانید آن را پیدا کنید آنلاین جستجو کنید. این یک روش عالی برای والدین است که می توانند نحوه گوش دادن به موسیقی برای کودک خود را مدیریت کنند.

میزان صدا را در محیط های پر سروصدا افزایش ندهید.

میزان صدا را در محیط های پر سروصدا افزایش ندهید.
میزان صدا را در محیط های پر سروصدا افزایش ندهید.

در برخی از زمان ها ممکن است شرایط محیطی بسیار پرسرو صدا باشد و یا به اصطلاح صداهای پس زمینه زیاد باشد. در این حالت ممکن است فرد وسوسه شود که میزان صدای موسیقی را زیاد کند. این در حالی است که افزایش صدا باعث افزایش سطح دسی بل ورودی به گوش شما شده و خطر آسیب شنوایی را به دنبال دارد. به منظور کاهش صدای پس زمینه، به جای بالا بردن میزان صدا، سعی کنید از هدفون های مناسب تر استفاده کنید.

تعداد دفعاتی که خود را در معرض صدای بلند قرار می دهید، محدود کنید.

اگر دوست دارید با صدای بیشتری به موسیقی گوش دهید، پس اطمینان حاصل کنید که اکثر اوقات این کار را انجام نمی دهید. مدت زمان قرار گرفتن در معرض صدا بسیار مهم است. برای خود محدودیت زمانی تعیین کنید و به آن پایبند باشید. به شما توصیه می شود برای محافظت از شنوایی خود قبل از تمام شدن محدودیت زمانی خود، گوش دادن موسیقی با صدای بلند را متوقف کنید. اگر واقعاً مجبورید یک آهنگ را با صدای کامل بشنوید مراقب باشید که بعد از آن به گوشهایتان فرصت دهید که بهبود پیدا کنند.

از هدفون های مناسب استفاده کنید.

از هدفون های مناسب استفاده کنید.
از هدفون های مناسب استفاده کنید.

بهتر است از هدفون هایی که صدا را به روشی غیر مستقیم تر به لاله گوش وارد می کنند، استفاده شود. اما باز هم باید مراقبت های لازم را اعمال کنید.

قانون 60/60 را دنبال کنید.

پیگیری این قانون بسیار آسان است اما واقعاً می تواند هرگونه صدمه به شنوایی شما را محدود کند. این قانون شامل قرار گرفتن در معرض محدود صدا و حجم کمتری از موسیقی است که از طریق هدفون گوش می شود. مطابق با این قانون برای گوش کردن به موسیقی از طریق هدفون فقط از 60 درصد حجم صدا و تنها به مدت 60 دقیقه استفاده کنید. این قانون احتمال آسیب را به شدت کاهش می دهد.

تشخیص افت شنوایی ناشی از هدفون

تشخیص افت شنوایی ناشی از هدفون
تشخیص افت شنوایی ناشی از هدفون

همان طور که گفته شد، کم شنوایی از مضرات هدفون برای گوش است اما برای این که متوجه شوید که خودتان یا یکی از افراد نزدیکتان دچار این کم شنوایی شده اید لازم است تا با علائم آن آشنایی داشته باشید. یکی از علائم رایج کاهش شنوایی این است که فرد به طور مرتب از مردم می خواهد آنچه را که قبلاً گفته بودند تکرار کنند تا مواردی را که به خوبی نشنیده است متوجه شود. یکی دیگر از علائم، وزوز گوش است. چنانچه هر کدام از این علائم را تجربه می کنید – یا علائم واضح تری در کاهش شنوایی دارید، بهتر است به یک مرکز تخصصی برای سنجش شنوایی و انجام آزمون های مربوطه مراجعه نمایید.

روش های درمانی برای آسیب های شنوایی ناشی از هدفون

برای موارد افت شنوایی شدید، بهترین روش درمانی سمعک است. سمعک ها آن چه را که از توانایی طبیعی شما برای شنیدن باقی مانده است را تقویت کرده و باعث می شوند طیف شنوایی بسیار گسترده تری داشته باشید. بسیاری از افرادی که در نتیجه استفاده از هدفون دچار کم شنوایی می شوند، می توانند از طریق دستگاه کمک شنوایی، به سطح شنوایی طبیعی برسند. سایر روش های درمانی از جمله صدا درمانی نیز برای موارد خفیف کم شنوایی وجود دارند، اما سمعکها موثرترین راه برای کنترل آسیب شنوایی، جبران مضرات هدفون برای گوش و بازگشت به زندگی عادی به شمار می روند.


منبع: https://bit.ly/3lA7NEl


برچسب ها: مضرات هدفون ,
[ بازدید : 64 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

راه های پیشگیری از گوش درد کودکان

شنبه 9 اسفند 1399
13:10
اهورا مشکینی

Earache: 9 Effective Home Remedies for Kids & Adults
عفونت گوش یا گوش درد یکی از رایج ترین عفونت هایی است که در زمان شیر خوارگی بروز ميکند و دلایل میکروبی و غیر میکروبی دارد. رایج ترین علل گوش درد غیر عفونی، مشکلات مربوط به شیپور استاش و گوش میانی در بچه ها است. مدل آناتومیک شیپور استاش در کودکان با اشخاص بزرگ سال متمایز است و وضعیت افقی آن شیرخوار را مستعد عفونت های بالا رونده گوش و التهاب و گوش درد ميکند . رایج ترین علل عفونی گوش درد نوزادان با شیرخواران و اشخاص بزرگ سال متمایز است. در نوزادی عفونت ا ی کولای یا استرپتوکوک متداول تر است ولی در بچه های بزرگتر رایج ترین علل پنوموکوک است.

علایم گوش درد کودکان:
درصورتی که فرزند شما از درد گوش رنج می برد، امکان دارد ناراحتی خود را با کشیدن گوش نشان بدهد. علایم دیگری که نشان می‌دهند کودک شما از درد گوش رنج میبرند عبارتند از بیقراری ، گریه، مشکل خوابیدن. یک تب خفیف یا ترشح مایع از گوش هم میتواند وجود عفونت را در گوش نشان بدهد.

درمان درد گوش کودکان:
بهترین راه رفع گوش درد، مراجعه به پزشک است. ولی درصورتی که نمی دانید که باید به متخصص کودک مراجعه کنید و یا متخصص گوش و حلق و بینی، بهتر است که اول نزد متخصص کودکان بروید.
راههای خانگی براي از بین بردن گوش درد کودکان:
- نخوابیدن روی گوش دردناک از ساده ترین شیوه های درمان گوش درد است. نخوابیدن روی گوشی که درد ميکند به نیروی گرانش اجازه ميدهد با خالی کردن مایع از گوش در کاهش درد نقش داشته باشد. اما استراحت هم ضروری است، از این جهت ، زمانی را براي کودک به خاطر کسب ارامش و استفاده از این شیوه درمان اختصاص دهید.

- بچه شما چند بار در روز با گذاشتن یک حوله گرم روی گوش دردناک به مدت ۲۰ دقیقه راحت تر خواهد شد. درصورتی که به بچه تان شیر می دهید، به شیردهی ادامه دهید ولی وی را در شرایط عمود بگذارید . درصورتی که الزامی است مقدار کمتری شیر ولی به مراتب بیش تر به وی بدهید. از این که بچه در معرض دود سیگار قرار بگیرد، جلوگيري کنید.

- با مشورت پزشک و در صورت لزوم به بچه میتوان استامینوفن داد. درصورتی که کودک درد گوش میانی دارد از وی بخوهید گوش خود را با دمیدن از بینی در حالی که با دو انگشت خود بینی اش را گرفته است باز کند. از وی بخواهید چند مرتبه در روز این کار را تکرار کند.

- درصورتی که بچه تان عفونت مجرای گوش دارد تلاش نکنید با مکيدن گوش یا با وارد کردن وسایلی مثل گوش پاک کن گوش را خشک کنید. ازاین گذشته ، حداقل ۷ روز گوش کودک را خشک نگه دارید.


- از شنا یا آب‌بازی که سبب وارد شدن آب به گوش ميشود باید خودداری شود. چکاندن چند قطره از داروهای خشک کننده در گوش که از داروخانه تهیه ميشود به خشک کردن سریعتر آن کمک ميکند.

- در صورتی که کودک دچار درد گوش باشد میتوان با سرگرم ساختن وی به کارهای ديگر من جمله تماشای فیلم مورد علاقه یا خواندن کتاب ذهن وی را از درد گوش دور کرد تا دارو تأثير درمانی خود را بگذارد.

- استفاده از قطره های درمانی طبيعي: این قطره ها دارای عصاره های گیاهی زیتون است و بعنوان روش سنتی درمانی قابل استفاده است.

- سیر از خصوصیت های آنتی بیوتیک بهره مند است، از این جهت درمانی خوب براي گوش درد ناشی از عفونت گوش به حساب می آید . سیر را در اندکی روغن حرارت دهید و بعد اجازه دهید ترکیب سرد شود. ترکیب را از صافی عبور داده و دو قطره از روغن را داخل گوش بریزید.

- پیاز از خصوصیت های ضد عفونی کننده و ضد باکتری سود می برد، و بعضی اشخاص مدعی هستند که گزینه ای خوب براي عفونت های گوش به حساب می آید . یک پیاز جدید را نصف کرده و در يک پارچه تمیز پیچیده و آن را براي پنج تا 10 دقیقه روی گوش تحت‌تأثیر قرار گرفته نگه دارید. همچنين، شما میتوانید دو تا سه قطره آب پیاز حاصل از رنده کردن آن را داخل گوش بریزید. اما اصلاً تکه پیازی نباید همراه با آب آن باشد.

ولی در صورت وجود وضعیت زیر به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید:
- مشکلات موجود در گوش دائم تکرار شده و باز می گردد.( بیش از ۶ بار در سال)

- بیماري در مقابل درمان با دارو مقاومت نشان ميدهد .

- مجرای خارجی گوش دچار التهاب است.

- مجرای خارجی گوش با جرم و الودگی بسته شده است.

- درصورتی که خیال می کنید که ميزان شنوایی بچه کاهش یافته است.

- درصورتی که جراحی افزایش کیفیت شنوایی از طرف متخصصین آزاد است.
پيش‌گيري از گوش درد کودکان:
در بعضی موارد میتوان از ابتلا به گوش درد در کودکان پيش‌گيري کرد:
- براي پاک کردن داخل گوش چیزی در گوش خود فرو نکنید.

- از بچه ها در برابر سرما خوردگی بالاخص در نخستین روزهای بعد از تولد مراقبت کنید. بیش تر عفونت های گوش با سرما خوردگی آغاز میشوند . به آن ها اموزش دهید که میکروب ها را گرفته، آن ها را دور بیندازند و بعد از بین ببرند و بهداشت دست های خود را رعایت کنند.

- عفونت های گوش اغلب بعد از ابتلا به آنفولانزا ایجاد میشوند . کودکانی که در معرض خطر مبتلا به آنفولانزا هستند باید سالانه چک آپ شوند.

- از قرار گرفتن کودک در معرض دود دخانیات پرهیز کنید برای این که شدت و تناوب ابتلا به عفونت را افزایش ميدهد.

- آلرژی های کودک خود را کنترل کنید. التهاب ناشی از آلرژی ها از عوامل ایجاد عفونت های گوش هستند.

- بهترین شیوه تغذیه کودکان در بدو تولد استفاده از شیر مادر است. آنتی بیوتیک های موجود در شیر مادر احتمال ابتلا به عفونت های گوش را کاهش می‌دهند.

- درصورتی که کودک توسط شیشه شیر تغذیه ميشود ، زاویه شیر دادن به وی را مورد توجه بگذارید . در صورتی که کودک در موقع شیر خوردن در وضعیت افقی قرار داشته باشد ممکن است مایع وارد لوله های گوش وی شود.

- بعضی تحقيقات نشان ميدهد که استفاده از پستانک امکان دارد احتمال ابتلا به عفونت گوش را در کودکانی که مستعد مبتلا به بیماري های گوش هستند افزایش ميدهد .

[ بازدید : 85 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

تست شنواسنجی گوش چیست ؟

دوشنبه 27 بهمن 1399
11:42
اهورا مشکینی

Image result for Ear hearing test

شنوایی سنجی شامل یک روش آزمایش کردن شنوایی می باشد که خود فرد در آن به تست به صورت آگاهانه پاسخ بدهد. البته راههای مختلفی برای آزمودن شنوایی وجود دارد که بسته به سن فرد و نوع افت شنوایی متفاوت است.

ساختار گوش

گوش به سه قسمت تقسیم میشود. گوش خارجی (بیرونی) شامل قسمتهایی است که شما می توانید ببینید که لاله گوش نامیده میشود، و یک ساختار باریک مجرایی که کانال گوش نامیده میشود. در انتهای کانال پرده صماخ قرار دارد. پرده صماخ گوش خارجی را از میانی جدا می کند . پرده صماخ یک غشاء است که محکم کشیده شده و کمی شبیه پوست یک طبل است.

گوش میانی یک حجره پر از هوا است. داخل آن سه تا استخوان که کوچکترین استخوانها در بدن هستند و استخوانهای رکابی، سندانی و چکشی نامیده میشوند قرار دارند. این استخوانها به هم متتصل هستند. آخرین استخوان در این گروه یعنی استخوان رکابی، گوش میانی را به گوش داخلی متصل می کند. فضای هوای گوش میانی با شیپور استاش به انتهای بینی متصل میشود.

گوش داخلی از دو بخش تشکیل شده است. حلزون گوش در شنوایی نقش دارد. سیستم وستیبولار (دستگاه دهلیزی) به حفظ تعادل کمک میکند. حلزون گوش یک محفظه حلزونی شکل است که با مایع پر شده است. در دیواره های آن سلولهای مخصوص حسی به نام یاخته های مویی وجود دارند. این سلولها امواج صوتی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل می کند. حلزون گوش به عصبی متصل است که به مغر منتهی میشود.

دستگاه دهلیزی از شبکه ای از مجراها که کانالهای نیم دایره ای نامیده میشوند به علاوه دهلیز تشکیل شده است. دستگاه دهلیزی همچنین از سلولهای حسی خاصی تشکیل شده است اما در اینجا به جای صدا حرکات را تشخیص می دهند. هم حلزونی گوش و هم دستگاه دهلیزی به عصبی متصل هستند که سیگنالهای الکتریکی را به مغز حمل می کند.

مکانیسم شنیدن

وقتی هوا به ارتعاش در می آید، امواج صوتی ایجاد میشوند. برای شنیدن، گوش باید امواج صوتی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل کند تا مغز بتواند آنها را تفسیر نماید. وقتی امواج صوتی به پرده صماخ می رسند سبب ارتعاش آن میشوند. ارتعاشات پره صماخ سبب حرکت استخوانهای کوچک گوش میانی میشود آخرین استخوان این گروه، استخوان رکابی، ارتعاشات را به حجره پر شده از مایع که حلزون گوش نامیده میشود انتقال می دهد. وقتی حلزونی ارتعاشات را دریافت کرد، مایع داخل آن شروع به حرکت می کند. با حرکت مایع سلولهای مخصوص حسی سیگنالهای الکتریکی ایجاد می کنند. این سیگنالهای الکتریکی به مغز فرستاده میشوند. مناطق خاصی در مغز این سیگنالها را دریافت کرده و آنها را به چیزی که با عنوان صدا می شناسیم تبدیل می کند.

گوشهای شما سیگنالهای الکتریکی ایجاد می کنند که نمود انواع خارق العاده ای از صداها هستند. برای مثال، سرعت لرزش پرده صماخ با انواع مختلف صدا فرق می کند. در صداهای بم، پرده صماخ به آرامی به ارتعاش در می آید. در صداهای زیر با سرعت بیشتری مرتعش میشود. این بدان معنا است که یاخته های مویی مخصوص در حلزونی نیز با سرعتهای متفاوتی مرتعش میشوند. بدین طریق سیگنالهای مختلفی به مغز فرستاده میشود. این یکی از راههایی است که ما می توانین بین صداها با طیفهای مختلف تمایز قائل شویم.

تست شنوایی سنجی

شنوایی سنجی یک واژه پزشکی است که به معنای آزمودن شنوایی به کار می رود. در شنوایی سنجی بررسی میشود که آیا مشکلی در مکانیسمهای مختلف که به ما امکان شنیدن صداها را می دهند وجود دارد یا خیر.

عوامل افت شنوایی

آسیب به هر قسمت گوش می تواند سبب افت شنوایی شود. اگر مشکلی در کانال گوش یا گوش میانی باشد، سبب مشکلی به نام کم شنوایی رسانش میشود. در کم شنوایی رسانش، جابه جایی صدا (انتقال) مسدود میشود یا به گوش میانی منتقل نمیشود. ناشنوایی رسانش دلایل مختلفی دارد و به افت شنوایی دائمی یا موقت منتهی میشود. یک علت رایج آن در کودکان جمع شدن مایع در فضای گوش میانی است که گوش سریشی نامیده میشود.

اگر حجره پر از مایع گوش که حلزونی نامیده میشود یا عصب شنوایی به درستی کار نکنند سبب افت شنوایی حسی- شنوایی میشود. معمولا این بدان معنا است که یاخته های مویی در حلزونی به درستی کار نمی کنند و یا مشکلی در عصب شنوایی وجود دارد و بنابراین مقداری یا کل صداها به مغر فرستاده نمی شوند. کم شنوایی حسی- عصبی اغلب دائمی هستند. می توانند خفیف، متوسط یا شدید یا عمیق باشند و یک گوش یا هر دو گوش را تحت تاثیر قرار دهند.

ممکن است کم شنوایی رسانش و حسی و عصبی با هم اتفاق بیفتد که کم شنوایی ترکیبی نامیده میشود.

تست شنوایی سنجی گوش چگونه عمل می کند؟

تستهای مختلفی برای بررسی توانایی شنوایی وجود دارند. این تستها بر اساس فرد تست شونده و علت انجام آن متفاوت است. نوزادان وقتی صدایی میشنوند قادر نیستند بگویند که صدا را شنیده اند و بنابراین از شیوه های خاصی برای آنها استفاده میشود. در کودکان اصول تست ممکن است مشابه بزرگسالان باشد اما شیوه انجام آزمونها ممکن است تفاوت داشته باشد تا بتوان دقیق ترین نتایج را به دست آورد. آزمایشات تکمیلی دیگری نیز وجود دارد که به کمک آنها می توان میزان عملکرد گوش میانی و مغز را در مسیر شنوایی تعیین کرد.

آزمایش کودک تازه متولد شده

آزمون (otoacoustic emissions ) گسیلهای صوتی گوش (OAE) یک شیوه ساده، بدون درد و سریع برای غربالگری نوازدان تازه متولد کم شنوا است. یک گوشی حاوی یک میکروفن و یک بلندگوی کوچک در گوش قرار داده میشود. بلندگو صداهای تیک تیک در گوش ایجاد می کند. این صداها به حجره پر شده از مایعی به نام حلزونی منتقل میشود. اگر حلزونی به درستی کار کند، با پس فرستادن صدا به کانال گوش پاسخ می دهد. این پاسخ توسط میکروفن تشخیص داده میشود. این آزمون این قدر حساس است که حتی کم شنوایی های ناچیز را هم می توان با آن شناسایی کرد. اگر پاسخ خوب باشد دیگر به بررسی بیشتر نیست.

گاهی در زمان این آزمون، پاسخ شناسایی نمیشود. این می تواند نشانه کم شنوایی باشد اما ابتدا باید آن را به خاطر عوامل دیگر دانست. دلیلش می تواند این باشد که نوزاد مغشوش بوده، در اتاق سر و صدا بوده و یا بعد از تولد هنوز مقداری مایع در گوش مانده است. اغلب این تست دوباره تکرار میشود و اگر باز هم پاسخ مناسبی دریافت نشد سپس با آزمون دیگری که automated auditory brainstem response (AABR) نامیده میشود دوباره تست گرفته میشود.

در AABR یک گوشی کوچک در گوش نوزاد صداهای تیک ایجاد می کند. اگر نوزاد این صداها را بشنود، با سنسورهایی که بر روی پوست نوزاد نصب شده اند می توان سیگنال موجود در عصب شنوایی را اندازه گیری کرد. صدا تا میزان خاصی بلند میشود. اگر با این کار پاسخی دریافت نشد به تستهای بیشتری برای تشخیص نیاز خواهد بود.

هم تست OAE و هم AABR زمانی بهترین نتیجه را دارند که کودک خوابیده باشد چون اگر حرکت کودک زیاد باشد و پاسخ شناسایی شده خیلی کم باشد می تواند پنهان شده و شناسایی نشود.

آزمایش در نوزادان و کودکان کوچکتر

در کودکان از شیوه ای که (visual reinforcement audiometry) شنوایی سنجی دیدار پاداشی نامیده میشود استفاده میشود. در این آزمون کودک صداهایی را میشنود که از طریق اسپیکرهایی در اتاق آزمایش پخش میشود. وقتی کودک صداها را میشنود و سرش را به طرف صدا می چرخاند جایزه ای دریافت می کند که اغلب یک پاداش دیداری مثل نورهای چشمک زن یک اسباب بازی است. فردی که شنوایی کنترل را آزمایش می کند به تقویت این رفتار با هر بار جایزه دادن به کودک در زمانی که به طرف صدا بر می گردد ادامه می دهد سپس فردی که شنوایی کودک را آزمایش می کند شنوایی کودک را ارزیابی می کند تا ببیند آیا به انواع مختلف صداها واکنش نشان می دهد. با این کار می توان کمترین حد صدا را که کودک میشنود را شناسایی کرد. با بالاتر رفتن سن کودک و در نتیجه راحت تر ارتباط برقرار کردن این آزمون پاداش مدار می تواند انواع مختلفی داشته باشد.

آزمایش در کودکان بزرگتر و بزرگسالان

برای آزمایش بزرگسالان اغلب از شیوه شنوایی سنجی با صدای خالص استفاده میشود. در این شیوه از ماشینی که شنواسنج نامیده میشود برای نواختن مجموعه ای از صداها که از طریق هدفون شنیده می شود استفاده می گردد. گام (فرکانس، که با واحد هرتز اندازه گیری میشود) و بلندی (شدت، که با دسیبل سنجیده میشود) صداها متفاوت است.

فرد متخصصی بلندی صدا را کنترل و تا حدی آن را پایین می آورد که دیگر نتوانید آن را بشنوید. سپس دوباره آن را بلند می کند تا دوباره بتوانید آن را بشنوید. هر دفعه که صدا را میشنوید باید با بلند کردن دست یا فشار دادن دکمه ای علامت دهید حتی اگر صدا برایتان بسیار نامفهوم و ضعیف باشد. سپس متخصص آزمایش را چندین بار تکرار می کند وهر بار صدا بم تر میشود. هر گوش جداگانه آزمایش میشود. نتایج تست روی یک نمودار مخصوص که نمودار شنیداری نامیده میشود نمایش داده میشود که به نشان دادن الگوی افت شنوایی شما کمک می کند.

کاربردهای تست شنوایی گوش

از شنوایی سنجی در شرایط مختلفی از جمله موارد زیر استفاده می شود:

1. برای ارزیابی کم شنوایی در هر کسی که متوجه مشکلات شنوایی دائم در یک یا هر دو گوشش شده باشد یا در فهمیدن کلمات در محاوره مشکل داشته باشد.

2. در تعیین نوع و میزان افت شنوایی (رسانش، حسی-شنوایی یا هر دو).

3. غربال نوزادان و کودکان برای مشکلات شنوایی که می تواند با توانایی یادگیری، سخن گفتن و فهم زبان تداخل داشته باشد.

4. برای غربال کم شنوایی در افرادی که مرتبا در معرض صداهای بلند هستند یا داروهای خاصی مثل جنتامایسین را مصرف می کنند.

آمادگی برای تست شنوایی سنجی گوش

اغلب نیاز به آماده سازی خاصی برای شنوایی سنجی نیست. این آزمایشات بسیار ایمن بوده و عوارض حاصل از آن بسیار نادر است. اگر تشخیص داده شده که گوش شما موم دارد احتمالا قبل از تست این موم باید برداشته شود تا تداخلی با نتایج ایجاد نکند. اگر شما یا کودکی که از او آزمایش گرفته میشود دچار سرماخوردگی یا عفونت گوش هستید حتما به متخصص خود اطلاع دهید چون می تواند با نتایج تداخل داشته باشد.

آزمون‌های غربالگری شنوایی نوزادان

آزمون غربالگری شنوایی برای نوزادان تقریبا در همه‌جای دنیا امری رایج و اجباری است. این آزمون‌ها به عنوان بخشی از آزمون‌های ضروری به‌عمل‌آمده از نوزادان قبل از ترخیص آنها از بیمارستان به شمار می‌روند. به صورت خاص، دو نوع آزمون شنوایی‌سنجی برای نوزادان وجود دارد که هر دو نوع کاملا بدون درد هستند و در زمان خوابیدن نوزاد می‌توانند انجام شوند.

آزمون انتشار اتوآکوستیک (Otoacoustic emission) یا (OAE)

این آزمون به ضبط صداهای بسیار ضعیفی می‌پردازد که گوش داخلی در پاسخ به صداهای تولید شده توسط گوشی مخصوص قرار گرفته در گوش نوزاد، تولید می‌کند. این آزمون بر روی هر دو گوش انجام می‌شود و اگر نوزاد این تست را با موفقیت سپری کند، به منزله‌ این است که گوش داخلی نوزاد قادر به دریافت صوت است.

آزمون پاسخ ساقه‌ی مغز به صوت (Automated auditory brainstem response) یا( ABR)

این آزمون عملکرد عصب شنوایی و پاسخ آن به صداهای ایجاد شده توسط گوشی مخصوص ذکر شده را مورد بررسی قرار می‌دهد. این آزمون از آزمون قبلی کامل‌تر است اما نیاز به اتصال چند الکترود به سر نوزاد دارد (نصب الکترود ها بدون درد بوده وبراحتی انجام می شود). این آزمون بر روی هر دو گوش انجام می‌شود و پاس کردن آن به معنی این ‌است که مغز نوزاد قادر به دریافت صوت است.

آزمون کورتیکال شنوایی (Cortical Auditory Evoked Potential – CAEP)

جدیدترین روش سنجش و تست شنوایی نوزادان و کودکان با استفاده از روش آنالیز پتانسیلهای برانگیخته کورتیکال شنوایی – Cortical Auditory Evoked Potential که اصطلاحا به آن CAEP نیز گفته می شود، انجام می گیرد. در این آزمون، الکترودهایی بر روی سر نوزاد و یا کودک قرار می گیرد و سپس محرک های صوتی از طریق بلندگوی مخصوص آزمون( ACA) و یا از طریق مبدلهای کوچک که در گوش نوزاد قرار می گیرد (CTE)، ارسال می شود و پاسخ بخش کورتیکال شنوایی مغز به این محرک ها ثبت می شود. بزرگترین مزیتی که آزمون کورتیکال نسب به آزمونهای دیگر دارد این است که می توان آزمون را در حالی که کودک و یا نوزاد سمعک بر روی گوشش دارد، انجام داد و به عبارتی دیگر، تست کورتیکال تنها آزمونی است که می توان به کمک آن به تنظیم دقیق بهره سمعک مورد نیاز برای افت شنوایی کودک و یا نوزاد پرداخت.

لازم به ذکر است که اندازه گیری های کورتیکال قبلا در لابراتوار های تحقیقاتی انجام می شد که با طراحی و ساخت دستگاه HearLab توسط لابراتوار های ملی آکوستیک استرالیا، امکان ارزیابی و تست شنوایی پیشرفته کورتیکال در سطح کلینیکی با هزینه کمتر میسر گردید.

تعداد قابل توجهی از نوزادان در اولین آزمون غربالگری شنوایی خود ناموفق هستند که این موضوع به دلیل این است که مایعی که پس از تولد در گوش قرار داشته، هنوز به طور کامل تخلیه نشده است و برای شنوایی ایجاد اشکال می‌کند. در صورتی که نوزادی از اولین آزمون غربالگری شنوایی خود موفق بیرون نیاید، آزمون مجددی برای او برنامه‌ریزی می‌شود تا بعد از چند هفته مجددا اقدام به بررسی شنوایی نوزاد شود. پس از انجام آزمون دوم، این بار تعداد زیادی از نوزادان به راحتی موفق به پاس کردن آن می‌شوند اما در صورتی که نوزادی در آزمون دوم خود نیز موفق عمل نکند، متخصص شنوایی بلافاصله اقدام به انجام آزمونی جهت تعیین علت مشکل به وجود آمده و مشخص‌کردن وضعیت شنوایی نوزاد خواهد نمود.


برچسب ها: شنوایی سنجی ,
[ بازدید : 91 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

صرع و نشانه های آن

شنبه 14 تير 1399
13:02
اهورا مشکینی

Brain wave illustration for epilepsy

بیماری صرع یک اختلال سیستم عصبی مرکزی (اختلال نورولوژیکی) است که در آن فعالیت سلول های عصبی در مغز مختل شده و منجر به تشنج می گردد که طی آن رفتار، علائم و احساسات غیرطبیعی از جمله از دست رفتن هوشیاری رخ می دهد.

علائم بیماری صرع مختلف است. برخی افراد مبتلا به بیماری صرع ساده، طی تشنج به مدت چند ثانیه خیره می مانند، در حالیکه برخی دیگر دچار حرکات تنشی در دستها و پاها می گردند.

حدود 1 نفر در هر 100 آمریکایی یکبار در طول زندگی تشنج را تجربه می کند. با این حال، تشنج به تنهایی به این معنی نیست که شما بیماری صرع دارید. معمولاً حداقل دو بیماری صرع غیر تحریک شده، برای تشخیص بیماری صرع لازم است.

حتی تشنج های ملایم نیز نیازمند درمان هستند چون در طی فعالیت هایی مثل رانندگی و یا شنا می تواند خطرناک باشد. درمان که عموماً شامل دارو و گاهی جراحی است، می تواند تکرر یا شدت تشنجات را کاهش داده یا از بین ببرد. حتی گاهی بیماری صرع در کودکان با رشد و افزایش سن آنها از بین می رود.

نشانه ها

از آنجایی که بیماری صرع ناشی از فعالیت های غیر طبیعی سلول های مغزی است، تشنج می تواند بر تمام فرآیندهای هماهنگی مغز اثر بگذارد. بیماری صرع می تواند علائمی از این قبیل ایجاد کند:

• گیجی موقت

• صحبت کردن نامفهوم و بریده بریده

• حرکات تند و پیچشی غیر قابل کنترل در دستها و پاها

• از دست دادن هوشیاری و بی خبری

• علائم روانی

علائم بسته به نوع تشنج متفاوت است. در بیشتر موارد، مبتلایان به بیماری صرع در هر بار به نوع یکسانی از تشنج مبتلا می شوند، لذا علائم در هر دوره مشابه است.

پزشکان معمولاً تشنج را بر اساس چگونگی آغاز فعالیت های غیرطبیعی مغز، به دو نوع کانونی و منتشر طبقه بندی می کنند.

تشنج های کانونی یا غیر منتشر

زمانی که تشنج در نتیجه فعالیت غیر طبیعی تنها در یک ناحیه از مغز باشد، تشنج کانونی (نسبی) نامیده می شود. این نوع از تشنج به دو گروه تقسیم می شود:

• تشنج کانونی ساده. این تشنج ها منجر به از دست رفتن هوشیاری نمی گردد. ممکن است حواس را تغییر دهد یا تصویر، بو، احساس، مزه یا صدای اشیاء اطراف به گونه ی دیگری بنظر آید. همچنین این تشنجات منجر به پرش ناخواسته اعضای بدن مثل دست ها و پاها و علائم حسی خودبخودی مثل مورمور شدن، سرگیجه و یا نورهای خیره کننده می شود.

• تشنجات کانونی Dyscognitive. این تشنجات هوشیاری و آگاهی را از بین می برد و می تواند سبب فقدان هوشیاری برای دوره ای از زمان گردد. این تشنجات منجر به حرکات خیره کننده و بی هدف از جمله چرخش دست ها، جویدن، بلعیدن یا راه رفتن دایره وار می شود.

بیماری صرع عمومی یا منتشر


تشنج هایی که به نظر می رسد تمام نواحی مغز را درگیر می کنند، بیماری صرع منتشر نامیده می شوند. 6 نوع از بیماری صرع منتشر وجود دارد:

• تشنج غایب. تشنج غایب که تشنج پتی مال نیز نامیده می شود، با حرکات جزئی و خیره شدن مشخص می گردد. این تشنجات می توانند سبب کاهش اندکی در هوشیاری فرد شوند.

• تشنجات تونیک. تشنجات تونیک سبب سفت و سخت شدن عضلات بدن می شوند. این تشنجات معمولاً بر عضلات پشت، بازوها و پاها اثر گذاشته و می تواند سبب افتادن فرد روی زمین شود.

• تشنجات کلونیک. تشنجات کلونیک با حرکات ریتمیک و پرشی عضلات در ارتباط است. این تشنجات معمولاً بر گردن، صورت و دست ها اثر می گذارد.

• تشنجات میوکلونیک. تشنجات میوکلونیک معمولاً به صورت تنش های پرشی کوتاه مدت و ناگهانی دست ها و پاها ظاهر می شوند.

• تشنجات آتونیک. تشنجات آتونیک که با عنوان تشنجات سقوطی نیز شناخته می شوند، سبب از دست رفتن کنترل عضلات می شود که می تواند سبب افتادن ناگهانی بر روی زمین گردد.

• تشنجات تونیک – کلونیک. تشنجات تونیک – کلونیک که با عنوان گراندمال نیز شناخته می شوند، با از دست دادن هوشیاری، سفتی و لرزش بدن و گاهی از دست دادن کنترل مثانه یا گاز گرفتن زبان مشخص می شود.


علت


در بیش از نیمی از موارد، بیماری صرع هیچ علت مشخصی ندارد. در حدود نیمی از مبتلایان به بیماری صرع، این شرایط به دنبال فاکتورهای مختلفی بروز می کند.

• اثرات ژنتیک. برخی از انواع بیماری صرع که با نوع تشنجی که فرد تجربه کرده است، طبقه بندی می شوند؛ موروثی هستند. در این موارد اثر ژنتیک محتمل است.

محققین برخی از انواع بیماری صرع را با ژن های مشخصی ارتباط داده اند. اگر چه تخمین زده شده است که حدود 500 ژن می تواند در این امر نقش داشته باشد. برای بیشتر افراد، ژن ها تنها بخشی از علل بیماری صرع هستند. ژن های مشخص می توانند شخص را نسبت به شرایط محیطی حساس تر کرده که تشنج را تحریک می کنند.

• ترومای سر. ترومای سر که بخاطر تصادفات یا آسیب های تروماتیک رخ می دهند، می توانند منجر به بیماری صرع شوند.

• بیماری های مغزی. بیماری های مغزی از جمله تومورهای مغزی یا سکته که منجر به آسیب مغز می شوند نیز ممکن است منجر به بیماری صرع گردند. سکته علت عمده بیماری صرع در بزرگسالان بالای 35 سال است.

• بیماری های عفونی. بیماری های عفونی مثل مننژیت، ایدز و انسفالیت ویروسی می توانند منجر به بیماری صرع شوند.

• آسیب های مادرزادی. پیش از تولد نوزادان به آسیب های مغزی حساس هستند که می تواند ناشی از چندین فاکتور باشد، از جمله: عفونت مادر، تغذیه نامناسب یا کمبودهای اکسیژن. این آسیب های مغزی منجر به بیماری صرع یا فلج مغزی می شود.

• اختلالات تکاملی. گاهی بیماری صرع می تواند با اختلالات تکاملی مثل اوتیسم و نوروفیبروماتوز مرتبط باشد.

عوامل خطر


فاکتورهای مشخصی می تواند خطر بیماری صرع را افزایش دهد.

• سن. شروع بیماری صرع در اوایل کودکی و پس از 60 سالگی در بالاترین حد است اما می تواند در هر سنی رخ دهد.

• تاریخچه خانوادگی. اگر تاریخچه خانوادگی بیماری صرع دارید، خطر ایجاد اختلالات بیماری صرع در شما افزایش می یابد.

• آسیب های سر. جراحت های سر مسئول برخی موارد بیماری صرع است. شما می توانید با بستن کمربند ایمنی در ماشین و یا پوشیدن کلاه ایمنی در هنگام دوچرخه سواری، اسکی کردن، سواری با موتور سیکلت و یا سایر فعالیت های پرخطر، خطر ابتلا به بیماری صرع را کاهش دهید.

• سکته و سایر بیماری های عروقی. سکته و یا سایر بیماری های عروقی می تواند منجر به آسیب های مغزی شود که بیماری صرع را تحریک می کند. شما می توانید اقداماتی را برای کاهش خطر این بیماری ها انجام دهید، از جمله: محدود کردن دریافت الکل، پرهیز از استعمال دخانیات، رعایت رژیم غذایی سالم، ورزش منظم.

• دمانس. دمانس می تواند خطر بیماری صرع را در افراد مسن تر افزایش دهد.

• عفونت های مغزی. عفونت هایی از جمله مننژیت که سبب التهاب در مغز یا نخاع می شوند، می توانند خطر را افزایش دهند.

• تشنج در کودکی. گاهی تب بالا در کودکی با بیماری صرع در ارتباط است. کودکانی که بخاطر تب بالا تشنج می کنند، عموماً دچار بیماری صرع نمی شوند، اگرچه در تشنج های طولانی، سایر بیماری های عصبی یا تاریخچه خانوادگی بیماری صرع، خطر افزایش می یابد.


[ بازدید : 103 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

همه چیز در مورد بیماری های مربوط به گوش

پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399
22:34
اهورا مشکینی


بیماری هایی که مرتبط با گوش و شنوایی می باشند می توانند بر میزان شنوایی افراد در رده های سنی متفاوت تاثیر گذار باشند، از این رو نمی توان آنها را بی اهمیت شمرد و لازم است همه ی افراد اطلاعاتی در خصوص انواع بیماری های گوش داشته باشند تا بتوانند در صورت مشاهده ی عوارضی که نشان از این بیماری ها دارد به سرعت برای درمان آنها اقدام نمایند. میزان شنوایی می تواند در کیفیت زندگی افراد نقش مهمی را ایفا نماید لذا لازم است تا مراقبت های مرتبط به سالم نگاه داشتن آن را جدی گرفت. هدف ما از تهیه ی این مقاله آشنا ساختن شما با برخی از بیماری هایی است که می تواند سلامت شنوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.


رایج ترین بیماریهای مرتبط با گوش کدام اند ؟


باید گفت که انواع بیماری های گوش که افراد دچار آن می شوند می تواند بر سلامت و میزان شنوایی آنها تاثیر گذار باشد که از مهم ترین و البته رایج ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بیماری منیر و تاثیر آن بر گوش داخلی
  • بیماری گوش شناگر
  • اوتیت و یا عفونت های گوش میانی
  • ماستوئیدیت
  • تمپانو اسکلروز

بیماری منیر و عوارض آن در افراد


بیماری منیر و عوارض آن در افراد

بیماری منیر، اختلالی در گوش داخلی است که می تواند عوارضی همچون سرگیجه و کم شدن میزان شنوایی را داشته باشد. می توان گفت که این بیماری بر اجزا و قسمتی از گوش تاثیر خواهد گذاشت که وظیفه پردازش سیگنال های صوتی به مغز و همچنین حفظ تعادل را بر عهده دارند، در نتیجه با ایجاد اختلال در نحوه ی عملکرد آن، افراد دچار مشکلات فراوانی خواهند شد.

علائم بیماری منیر کدام اند ؟

از مهم ترین مواردی که برای علائم بیماری منیر شناخته شده است می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرگیجه های پی در پی
  • کم شنوایی با میزان های متفاوت در هر فرد
  • تعرق زیاد
  • تپش قلب
  • وزوز گوش و یا شنیدن صداهایی مانند بوق، زنگ، سوت، هیس و … در گوش، در صورتی که عاملی بیرونی این صدا ها را ایجاد ننموده است

بیماری گوش شناگر چیست ؟


بیماری گوش شناگر چیست ؟بیماری گوش شناگر چیست ؟

بیماری گوش شناگر با التهابات کانال گوش خود را به نمایش می گذارد. اگر بخواهیم به زبان ساده تعریفی از این بیماری داشته باشیم باید بگویم که این بیماری حاصل از تجمع رطوبت در کانال گوش می باشد، باید گفت در صورتی که میزان ابتلا به این بیماری کم باشد فرد تنها در گوش خود احساس ناراحتی خواهد کرد اما بیشتر شدن آن سبب عفونت های گوش و در نهایت کاهش میزان شنوایی در افراد شود.

علایم ابتلا به گوش شناگر کدام است ؟

از بارزترین علایم ابتلا به این بیماری که دلیل اصلی آن تجمع رطوبت بیش از اندازه در گوش و کانال گوش است می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس خارش در گوش
  • قرمز شدن فضای داخلی گوش
  • جرم های گوش، با رنگ شفاف و بدون بو

بیماری اوتیت گوش

بیماری اوتیت گوش

بیماری اوتیت گوش را با نام عفونت های گوش می شناسیم، اکثر افراد با واژه ی اوتیت گوش نا آشنا هستند و عموم مردم برای اشاره به این بیماری از عفونت گوش میانی استفاده می نمایند. نحوه ی اختلال ایجاد کردن در نحوه ی شنوایی حاصل از این بیماری به این گونه است که پرده ی گوش و اعضای دیگر دخیل در انتقال صداها نمی توانند صداهای وارد شده به گوش را به سمت عصب شنوایی هدایت نمایند در نتیجه فرد در شنیدن این صداها به مشکل خواهد خورد که در مبحث علت و عوارض عفونت گوش میانی چیست به طور کامل به شرح آن پرداختیم. به طور معمول عفونت های موجود در گوش میانی با آنتی بیوتیک ها بر طرف خواهند شد اما تجویز نوع درمان باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

علائم بیماری اوتیت

از آنجایی که این بیماری در واقع عفونت گوش میانی می باشد در نتیجه علائم مرتبط با عفونت ها در این بیماری مشاهده می نماییم، باید دانست که متاسفانه در برخی از افراد التهابات ناشی از این عفونت غیر قابل تحمل می شود در نتیجه نیاز است تا افراد مبتلا به این عفونت هرچه سریع تر نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهند و بدانند که انواع بیماری های گوش می تواند برای آنها و سلامتی گوش آنها تهدیدی محسوب گردد.

بیماری ماستوئیدیت چیست؟

بیماری ماستوئیدیت چیست؟

ماستوئیدیت در واقع یک عفونت باکتریایی در استخوانی واقع در پشت گوش افراد می باشد که مانند هر عفونت دیگری باید سریعا درمان شود و به تعویق انداختن زمان درمان می تواند عواقب ناخوشایندی برای افراد داشته باشد و برای سلامتی آنها تهدیدی بزرگ محسوب گردد، باید دانست که این عفونت، ابتدا در این استخوان دیده می شود اما به مرور زمان این عفونت به استخوان های مجاور هم انتقال داده می شود و به این صورت گسترش آن را در گوش افراد شاهد خواهیم بود. به طور معمول برای درمان این عفونت از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.

علائم ماستوئیدیت کدام اند ؟

از عمده ترین علایم این بیماری، که در پشت گوش افراد صورت می گیرد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تورم در پشت گوش
  • کاهش میزان شنوایی ( در هر فرد می تواند میزان افت شنوایی متفاوت باشد )
  • وجود جرم در کانال گوش بیشتر از حد معمول

تمپانواسکلروز

تمپانواسکلروز

این بیماری هنگامی رخ می دهد که در بافت پرده ی گوش و گوش میانی و غشای تمپان اختلالی صورت گیرد و نحوه ی عملکرد گوش در دریافت صدا و هدایت آن به عصب های شنوایی، دستخوش این تغییرات قرار گیرد.

قسمت های مختلف گوش و ابتلا به بیماری ها

می دانیم که ساختار گوش و شنوایی انسان از سه قسمت گوش داخلی، گوش میانی و گوش خارجی تشکیل شده است، که هر کدام از این سه قسمت می تواند مبتلا به بیماری هایی شود که در هر سه قسمت اجزای گوش و نحوه ی کار کردن آن اختلال ایجاد نماید از این رو در صورت مشاهده ی علائم انواع بیماری های گوش نیاز است تا هرچه سریعتر برای درمان آن اقدامات لازم را انجام داد.

عفونت های گوش و خطر های احتمالی ابتلا به آن

عفونت های گوش و خطر های احتمالی ابتلا به آنعفونت های گوش و خطر های احتمالی ابتلا به آن

عفونت های گوش از مهم ترین عواملی است که می تواند برای سلامت افراد و شنوایی آنها تهدیدی محسوب شود. افراد به دلایل مختلف، می توانند دچار این عفونت ها شوند و گرفتگی گوش را تجربه نمایند که متاسفانه وجود آن را بیشتر در کودکان مشاهده می کنیم، لازم به ذکر است که در صورت مشاهده ی علائم عفونت گوش لازم است هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه شود.

بیماری های وراثتی گوش

متاسفانه برخی از بیماری های گوش، وراثتی می باشند و وجود آن در کل اعضای خانواده و یا چند تن از اعضای خانواده دیده می شود، از این رو افرادی که سابقه ی بیماری های مرتبط با گوش را در خانواده ی خود دارند نیاز است تا به صورت مداوم چکاب شوند و نسبت به سلامت خود اطمینان خاطر حاصل نمایند و در صورت بروز هر گونه علایمی سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرده و برای درمان انواع بیماری های گوش،اقدامات لازم را انجام دهند .

تشخیص عفونت ها در نوزادان

تشخیص عفونت ها در نوزادانتشخیص عفونت ها در نوزادان

تشخیص عفونت های گوش در نوزادان به مراتب سخت تر از بزرگسالان و حتی کودکانی که قادر به صحبت کردن هستند خواهد بود، چرا که این نوزادان نمی توانند درد های خود را با والدین خود در میان گذارند و تنها عکس العمل آنها گریه خواهد بود و خانواده ها تا زمانی که دلیل اصلی این گریه ها و بی قراری را متوجه شوند کودک به ناچار دردهای ناشی و عوارض موجود را باید تحمل نماید.

آیا تمامی بیماری های مرتبط با گوش می توانند کم شنوایی را حاصل شوند ؟

آیا تنها ابتلا به بیماری ها می تواند تهدیدی برای سلامت شنوایی افراد محسوب شودآیا تنها ابتلا به بیماری ها می تواند تهدیدی برای سلامت شنوایی افراد محسوب شود

تمامی بیماری های مرتبط با گوش نمی توانند منجر به کاهش شنوایی شوند اما برخی از آنها این عارضه را برای افراد به همراه خواهند داشت. البته باید بدانیم که علاوه بر این بیماری ها عواملی دیگر مانند کهولت سن، صدمه و ضربه به گوش و اجزای آن، عوامل وراثتی و ابتلا به عفونت های مختلف می تواند سبب افت شنوایی به صورت تدریجی و یا حتی غیر تدریجی شود و با گذشت زمان در صورت مداوا نشدن آن شاهد افزایش میزان این کم شنوایی ها خواهیم بود .

سلامت شنوایی افراد با چه بیماری هایی بیشتر در خطر قرار می گیرد ؟

سلامت شنوایی افراد با چه بیماری هایی بیشتر در خطر قرار می گیرد

بیشترین بیماری هایی که می تواند بر سلامت شنوایی افراد تاثیر گذار باشد عفونت های گوش می باشد، این عفونت ها می تواند در قسمت های مختلف گوش صورت گیرد و به مرور زمان شدت آن افزایش یافته و زندگی را برای افراد دشوار سازد، لازم به ذکر است که نوع و شدت این عفونت ها و مراقبت های فردی می تواند در میزان کم شنوایی های که فرد به آن مبتلا شده است تاثیر گذار باشد. از این جهت بهتر است برای درمان این عفونت ها هرچه سریع تر اقدامات لازم انجام گیرد و مانع از شیوع این عفونت ها شد .

باور های غلط می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد

متخصصان شنوایی سال های زیادی است که به افراد این هشدار را داده اند که سلامت گوش و شنوایی خود را جدی شمارند، برخی از افراد بر این باورند که تنها افراد مسن دچار اختلالات شنوایی خواهند شد و یا اگر سابقه ی مشکلات شنوایی در خانواده ی آنها وجود نداشته باشد آنها دچار اختلالات شنوایی و یا کم شنوایی نخواهند شد، باید به این افراد این هشدار را بدهیم که اینگونه نخواهد بود و همه ی افراد می توانند به این اختلالات دچار شوند شاید فاکتور هایی مانند سن و وراثت بتواند در این خصوص تاثیر گذار باشد ولی به هیچ وجه نمی تواند افراد را از این اختلالات و مشکلات شنوایی به طور کلی دور نگاه دارد .

آیا تنها ابتلا به بیماری ها می تواند تهدیدی برای سلامت شنوایی افراد محسوب شود ؟

در مبحث انواع بیماری های گوش نیاز است که به حوادثی که می تواند سلامت شنوایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد اشاره نماییم. درست است که این حوادث را نمی توان جز بیماری های مرتبط به گوش دسته بندی نمود اما نیاز است تا افراد بدانند که این حوادث کدام اند، تا از برخی موارد که ریسک آسیب وارد کردن به گوش و سلامت شنوایی را به همراه دارد اجتناب نمایند، از جمله این موارد می توان به پارگی پرده ی گوش و همچنین آسیب ها و صدمه های جدی به گوش اشاره نمود .پس به این نتیجه می رسیم که تنها مبتلا شدن به برخی از بیماری ها نمی تواند سلامت شنوایی شما را تحت شعاع قرار دهد و حوادث در این مورد نقش بزرگی دارند .

پارگی پرده ی گوش

پارگی پرده ی گوش عموما به دلیل بروز حادثه پیش می آید، می توان گفت که وارد کردن جسمی خارجی در گوش عمده ترین عاملی است که سبب پارگی پرده ی گوش افراد می شود، پارگی پرده ی گوش به دلیل ورود جسمی خارجی در گوش در کودکان نیز دیده می شود، در نتیجه به خانواده های این کودکان هشدار هایی در این خصوص باید داده شود تا از بروز هر گونه حادثه ای جلوگیری شود. پارگی پرده ی گوش از جمله مواردی است که می تواند علاوه بر بیماری های گوش، سلامت گوش و شنوایی افراد را یه صورت مستقیم به خطر اندازد.

توصیه ی آخر در خصوص بیماری ها و تاثیر آنها بر سلامت شنوایی

توصیه ی آخر در خصوص بیماری ها و تاثیر آنها بر سلامت شنوایی

وجود برخی از بیماری ها و البته عفونت ها می تواند تاثیر مستقیم بر سلامت شنوایی افراد داشته باشد و از آنجا که این مشکلات شنوایی می توانند تا مدتی خاموش بماند، به صورتی که فرد متوجه آنها نشود، می تواند برای افراد خطر ساز شود. در نتیجه توصیه ما به شما این است که در صورت بروز انواع بیماری های گوش که قبل تر شرح کاملی از آنها را در اختیار شما قرار دادیم نسبت به درمان آن هرچه سریع تر اقدام نموده و معالجات خود را جدی بگیرید، چرا که مهم نشمردن این بیماری ها می تواند بر سلامت شنوایی شما تاثیری مادام العمر داشته باشد.


منبع: همه چیز در مورد بیماری های مربوط به گوش


[ بازدید : 99 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به تازهای سلامت و پزشکی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]