جرم گوش چیست؟

يکشنبه 8 فروردين 1400
13:42
اهورا مشکینی

What is ear wax? | Anglia Ear Care Solutions

جرم گوش از علائم تا عوارض، و همچنین پیشگیری و درمان آن، به علت شیوع و اهمیت آن، از جمله مباحثی هست که مورد توجه عموم مردم قرار دارد. جرم گوش، ماده ای مایل به زرد و مومی در داخل گوش است که از غده چربی مجرای گوش ترشح می شود. جرم گوش به سرموم گوش نیز معروف است.


جرم گوش، پوشش کانال گوش را روان کاری، تمیز و محافظت می کند. این کار را با دفع آب، به دام انداختن آلودگی و اطمینان از اینکه حشرات، قارچ ها و باکتری ها از مجرای گوش عبور نمی کنند و به لاله گوش آسیب نمی رساند، انجام می دهند. جرم گوش در درجه اول از لایه های پوست تشکیل شده است.


مواد تشکیل دهنده لایه های ریخته شده پوست، شامل:


کراتین: 60 درصد

کلسترول 6-9 درصد

اسکوالین و الکل ها 12-20 درصد

اسیدهای چرب زنجیره بلند اشباع و اشباع نشده

جرم گوش کمی اسیدی است و دارای خواص ضد باکتری می باشد. در صورت فقدان جرم، مجرای گوش خشک و مستعد عفونت می شود. با این حال، هنگامی که جرم گوش جمع یا سفت شود، می تواند مشکلاتی، از جمله کم شنوایی ایجاد کند.

علائم جرم گوش چیست؟

جرم گوش در صورت تجمع آزار دهنده است و افزایش آن می تواند باعث بدتر شدن و آسیب رساندن به بافت های حساس گوش شود.


تجمع بیش از حد جرم گوش می تواند یک پلاتین ایجاد کرده و باعث انسداد آن شود. انسداد گوش ممکن است دردناک باشد و بر شنوایی تأثیر بگذارد.


انسداد موم گوش می تواند منجر به بروز علائم زیادی شود، از جمله:


خارش

گوش درد

عفونت گوش

احساس پری در گوش

وزوز گوش که صدای زنگ زدن در گوش است.

سرفه، به دلیل فشار ناشی از انسداد، باعث تحریک عصب در گوش می شود.

سرگیجه یا احساس عدم تعادل که می تواند منجر به سرگیجه شدید و حالت تهوع شود.

هنگام تلاش برای پاک کردن جرم گوش، هرگز نیازی نیست چیزی را درون گوش خود قرار دهید. قرار دادن گوش پاک کن و سایر اشیاء در گوش می تواند موم گوش را بیشتر به داخل کانال فشار دهد و مشکل را بدتر کند.


چه عواملی خطر تجمع موم گوش را افزایش می دهد؟

افرادی که موم گوش زیادی دارند، بیشتر دچار انسداد و ضربه موم گوش می شوند. در این شرایط ممکن است موم به عمق مجرای گوش نفوذ پیدا کند. علاوه بر آن، شنا می تواند در بعضی از افراد باعث تولید جرم گوش شود. استفاده از وسایل نوک تیز برای از بین بردن موم گوش یا تسکین خارش می تواند تجمع را بدتر کند. این وسایل، عبازتند از:


کلیدها

گوش پاک کن

گوشه های دستمال

استفاده از این وسایل می توانند موم را به عمق کانال گوش فشار دهند. آنها همچنین می توانند به بافت های حساس گوش صدمه برسانند و احتمالاً منجر به آسیب دائمی می شوند. افراد باید هرگونه نظافت یا برداشتن موم گوش را زیر نظر پزشک متخصص بهداشت انجام دهند.


چه افرادی در معرض ابتلا به جرم گوش هستند؟

برخی افراد با شرایط زیر بیشتر از سایرین دچار مشکل جرم گوش می شوند؛ بنابراین، باید بیشتر به جمع آوری جرم گوش خود اهمیت بدهند تا دچار ابتلا به جرم گوش نشوند.


افراد مبتلا به لوپوس یا سندرم شوگرن

افرادی که مجاری گوش بسیار مویی دارند.

افرادی که بیماری پوستی خاصی، مانند اگزما دارند.

افراد مبتلا به عفونت های مکرر گوش که سابقه عفونت دارند.

افرادی که مجاری گوش آنها باریک است یا کامل تشکیل نشده است.

افرادی که دارای استئوماتا یا رشد استخوانی خوش خیم هستند که در قسمت خارجی کانال گوش قرار دارد.

افراد سالمند، زیرا موم گوش با افزایش سن خشک و سخت می شود که خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد.

افرادی که مشکل یادگیری دارند اغلب با مشکلات جرم گوش روبرو هستند اما دلیل این امر مشخص نیست.

درمان خانگی جرم گوش چیست؟

موم گوش نهفته اغلب پس از استفاده از قطره گوش بعد از حدود 2 هفته خارج می شود. یکی از راه های پاک کردن موم گوش اضافی در خانه پاک کردن قسمت اطراف گوش با دست است. روش دیگر، یک داروساز می تواند در مورد درمان های مناسب بدون نسخه (OTC) مشاوره دهد.


افراد همچنین می توانند از محلول های زیر که معمولاً در داروخانه نیز قابل دسترس هستند به عنوان قطره گوش استفاده کنند:


گلیسرین

روغن بچه، روغن بادام، یا روغن زیتون

پراکسید هیدروژن، یک ضد عفونی کننده ملایم است که برای تمیز کردن زخم ها مفید است.

نحوه درست استفاده از قطره گوش:

برای استفاده از قطره های گوش، افراد باید سر خود را کج کنند تا گوش آسیب دیده رو به بالا باشد، یک یا دو قطره از آن را در گوش بریزند و 1-2 دقیقه سر خود را به همان صورت نگه دارند. سپس باید سر خود را دوباره کج کنند تا گوش آسیب دیده به سمت پایین باشد و اجازه دهد هر مایعی تخلیه شود. اگر افراد این کار را دو بار در روز انجام دهند، معمولاً ظرف 2 هفته جرم گوش خارج می شود. بهتر است این کار را در شب و هنگام خواب انجام داد. افراد هرگز نباید از پنبه یا چیز دیگری برای استخراج جرم گوش استفاده کنند. قرار دادن اشیا در مجرای گوش می تواند به بافت های حساس گوش آسیب برساند و اثر آن را بدتر کند.


برچسب ها: جرم گوش ,
[ بازدید : 71 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به تازهای سلامت و پزشکی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]